Pagina afbeelding Kledingbank Deventer
08 feb 2017

Leerlingen de Ambelt uit Deventer doneren geld

Deventer- Leerlingen van de Ambelt uit Deventer hebben tijdens een Winterfair 65 euro opgehaald voor de Stichting Kledingbank Deventer. Wij zijn daar erg blij mee. Met dit geld kunnen wij nieuw ondergoed kopen voor mensen die door omstandigheden zichzelf daar niet van kunnen voorzien. 

Leerlingen van de Ambelt hebben op 8 december meegedaan aan een Winterfair welke werd gehouden bij de School voor Ondernemers aan de Keulenstraat in Deventer. 
Tijdens de Winterfair hebben leerlingen van de Ambelt onder andere pindahouders gemaakt en verkocht. De opbrengst 

Vandaag, woensdag 8 februari, kwamen 2 leerkrachten en 1 leerling van de Ambelt de cheque overhandigen aan de kledingbank. 

Leerling de Ambelt overhandigt cheque aan Stichting Kledingbank Deventer
Leerling de Ambelt overhandigt cheque aan Stichting Kledingbank Deventer

Over Second Change (Stichting Kledingbank Deventer)
Second Change (Stichting Kledingbank Deventer) biedt mensen met financiële problemen een steuntje in de rug door kwalitatief goede tweedehands kleding en schoeisel aan te bieden. Jaarlijks komt een grote groep burgers van de gemeente Deventer langs bij de kledingbank voor ondersteuning.  Het gaat hier om mensen die door omstandigheden zelf niet kunnen voorzien in kleding. Second Chance kan hen, mede door de aanvoer van 2e hands kleding door particulieren, kosteloos mooie kleding meegeven. Om ook nieuw ondergoed te kunnen uitgeven zijn we afhankelijk van donateurs. 

Over de Ambelt
De Ambelt biedt onderwijs aan leerlingen die vanwege hun gedrag, psychiatrische diagnose of meervoudige problematiek niet goed tot leren en talentontwikkeling komen in het regulier onderwijs. 
Zij gaan daarbij uit van de talenten en mogelijkheden van de leerling met als doel een passende en betekenisvolle deelname aan de samenleving. 
De Ambelt heeft meerdere locaties in Overijssel,Gelderland en Drenthe.