Pagina afbeelding Kledingbank Deventer
14 apr 2024

Diverse hulpinstanties openen nieuwe locatie midden in de wijk Keizerslanden

Deventer- Op donderdag 11 april hebben diverse hulporganisaties die zich inzetten voor de Deventer samenleving de deuren voor iedereen geopend! Sinds september 2023 is het voormalige schoolgebouw aan de Splithofstraat 1 in Deventer volledig in gebruik genomen door Stichting Vangnet, Stichting Kledingbank Deventer, Stichting Speelgoedbank de Boomhut en het Voor-Elkaar team Keizerslanden.

De laatste 3 genoemde organisaties waren tot vorig jaar gevestigd in de voormalige basisschool aan de Dorrestraat 1, een stukje verderop in de wijk. Vanwege woningbouwplannen moesten deze organisaties op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd door de gemeente Deventer gevonden aan de Splithofstraat 1.

Om de buurt en alle andere geïnteresseerden kennis te laten maken met deze organisaties werd er een open middag georganiseerd. Door diverse vrijwilligers werden rondleidingen verzorgd, werd er verse Eritrese koffie gezet en werden fietslessen verzorgd. Ook de kinderen kwamen niets tekort. Met de aanwezigheid van een springkussen, een popcornmachine en een tasje met allerlei klein speelgoed werden zij goed verwend.

Wethouder Rob de Geest onthulde een mooi bord aan de voorzijde van het pand waar alle organisaties op worden vermeld. Op deze wijze is de aanwezigheid van de organisaties op het terrein aan de Splithofstraat voor iedereen zichtbaar. 

Over Stichting Vangnet
De stichting zet zich in voor kwetsbare jongeren in de leeftijd van 18 – 23 jaar, zonder dat andere leeftijdscategorieën worden uitgesloten, die in enige vorm van sociaal isolement kunnen geraken door hun persoonskenmerken, achtergrondkenmerken, door hun thuis- of woonsituatie, of die op jongvolwassen leeftijd op zichzelf worden aangewezen door deze jongeren steun, sturing, motivatie en inspiratie op maat te bieden. Doel is dat zij zich verder kunnen ontwikkelen en volwaardig in de maatschappij participeren. Op dit moment hebben we buiten de groep jongeren ook volwassenen en gezinnen met kinderen in ons bestand.

Over Stichting Speelgoedbank de Boomhut
Deze stichting heeft ten doel de gezinnen onder of op de armoedegrens te voorzien van gratis speelgoed voor hun kinderen. Ieder kind heeft recht om te spelen. Helaas bestaan er gezinnen in de Gemeente Deventer waar dit niet zo vanzelfsprekend is. Door de crisis of andere persoonlijke omstandigheden zijn mensen vaak aangewezen op bijvoorbeeld de voedselbank. Gezien het feit dat er voor voedsel, kleding en andere dagelijkse zaken weinig financiële middelen zijn, zien wij vaak dat er geen geld meer over is voor speelgoed.

Over Stichting Kledingbank Deventer
Stichting Kledingbank Deventer biedt kwalitatief goede tweedehands kleding aan voor mensen die vanwege hun structurele of tijdelijke financiële situatie zichzelf hierin niet kunnen voorzien. Twee keer per jaar mag deze groep mensen, in het bezit van een doorverwijzing welke door een (professionele) hulpverlener wordt meegegeven, gratis drie setjes kleding komen uitzoeken met daarbij een paar schoenen, jas en overige kledingstukken.

Voor Elkaar Team Keizerslanden
In de Voor Elkaar-teams Keizerslanden werken professionals van De Kern, MEE IJsseloevers, Raster en Solis. Zij zijn breed inzetbaar voor Zandweerd, Borgele-Platvoet en Keizerslanden samen. Met alle buurtbewoners zetten zij zich in voor een sterke buurt, waar kansen zijn om te leren, talenten en ideeën te ontwikkelen en waar oog en aandacht is voor elkaar. Zij zijn dichtbij, in het normale leven van alledag, en sluiten aan bij wat er onder buurtgenoten leeft en speelt. Samen voor sterke Deventer buurten!

420798833_447908037900902_6671617138840116760_n.jpg