Pagina afbeelding Kledingbank Deventer
18 jul 2023

Kledingbank Deventer gaat verhuizen!

Deventer- Stichting Kledingbank Deventer gaat verhuizen! Het is geen geheim dat de Kledingbank op korte termijn zou vertrekken uit het pand "Keizerskracht" aan de Dorrestraat 1 in Deventer. Het college van B&W heeft woningbouw gepland op onder andere onze locatie, maar ook bij de voormalige schoolgebouwen aan de van Hetenstraat. 

Voedsel-Kleding en Speelgoedbank op 1 plek
De Kledingbank heeft, zoals in een eerder nieuwsbericht is aangegeven, in gesprek geweest met de Voedsel- en Speelgoedbank om samen te gaan in 1 pand. Helaas is in 2022 geconstateerd dat de potentiële locatie aan de Harderwijkerstraat niet geschikt is voor het plan. Dat betekent echter niet dat het plan om samen in 1 gebouw te gaan huisvesten in de prullenbak is gegooid, in tegendeel! Samen met de gemeente en alle betrokken partners zoeken wij door naar een geschikte locatie waar wij samen onze doelgroep kunnen verwelkomen! 

Tijdelijke huisvesting Splithofstraat 1, Deventer
Voor nu is er gekozen voor tijdelijke huisvesting van de Kledingbank in 1 van de 2 buitenunits op het terrein van het voormalig VSO Deventer aan de Splithofstraat 1 in Deventer. Een prima locatie om onze klanten te verwelkomen. Op deze locatie zal ook de Speelgoedbank en het wijkteam van Keizerslanden zich vestigen. Stichting Vangnet is al gevestigd op dit adres. Vanaf deze locatie hopen wij onze bezoekers, maar vooral ook onze kleding-donateurs van kleding weer te verwelkomen. 

Gesloten
Vanaf 7 augustus tot 5 september zal de Kledingbank gesloten zijn voor afspraken, maar ook voor kleding inname.

Opening
Wij zien u graag vanaf 5 september aan de Splithofstraat 1, Unit 1, te Deventer.

 
Foto: Streetview- Zicht op Splithofstraat 1