Pagina afbeelding Kledingbank Deventer
18 okt 2021

Fractie Denk Deventer brengt bezoek aan Kledingbank

Deventer- Maandag 11 oktober 2021 heeft de fractie van Denk Deventer een werkbezoek gebracht aan de Kledingbank in Deventer. Fractievoorzitter Ahmet Kaya gaf tijdens het werkbezoek aan dat zijn fractie tijdens de raadsvergadering een motie gaat indienen omdat menstruatieproducten voor meisjes en vrouwen door de gemeente gratis gefaciliteerd moeten worden. Mede doordat er een (cultureel) taboe heerst op deze producten. De Kledingbank faciliteert sinds kort de verstrekking van menstruatieproducten aan bezoekers.
De motie is overigens aangehouden. Het College van B&W gaat bij stakeholders na of er inderdaad een taboe heerst, en hoe groot dit probleem is binnen de gemeente. 

Na een kennismaking heeft het bestuur de fractieleden een rondleiding gegeven in de Kledingbank. Fractievoorzitter Ahmet Kaya gaf aan blij te zijn met initiatieven als de Kledingbank, maar gaf tegelijk ook aan dat wij niet nodig moeten zijn in een land als Nederland. Hierbij gaf de voorzitter van de Kledingbank aan dat het aantal klanten die gebruikt maakt van de Kledingbank helaas niet afneemt. Met andere woorden, wij zijn nog hard nodig in Deventer!

Ahmet Kaya heeft tijdens zijn bezoek ook nog de handen uit de mouwen gestoken door zelf een zak ingebrachte kleding te sorteren op bruikbaarheid. Na een grondige inspectie van een maatpak heeft hij deze netjes opgehangen in de Kledingbank. Klaar om meegenomen te worden door 1 van de vele klanten van de Kledingbank. 

Het bestuur van de Kledingbank dankt Ahmet en zijn fractie voor de interesse in de Kledingbank en wenst hen nog veel succes in de gemeenteraad!

245569334_896435724624105_4897838281161996684_n.jpg

Foto: Ahmet Kaya (Denk Deventer)