×

Beste bezoeker,

Het is op dit moment erg druk bij de Kledingbank. 
Voor de dinsdag- en woensdagmiddag zit de agenda vol tot midden november. 
Voor de zaterdagen zit de agenda vol tot midden december. 

Dank voor uw begrip en geduld. 

Met hartelijke groet,

Stichting Kledingbank Deventer

Pagina afbeelding Kledingbank Deventer
30 sep 2021

Nieuw bestuur voor Stichting Kledingbank Deventer

Deventer- Na ruim 6 jaar heeft Anne-Beth Sorgdrager de voorzittershamer van Stichting Kledingbank Deventer overgedragen aan Ruben Brinkman.
Ruben is sinds 2017 bestuurslid bij de Kledingbank en gaat nu verder als bestuursvoorzitter. Samen met zijn vrouw Marielle Brinkman en de heer Hendrik Niezen vormen zij het nieuwe bestuur van de Kledingbank. 

In 2009 opende de Kledingbank in Deventer. Sindsdien is de organisatie gegroeid tot een organisatie met ruim 20 vrijwilligers en een groot klantenbestand. In 2020 zijn er maar liefst 1350 klanten geholpen. Sinds 2016 is de Kledingbank gevestigd in het gebouw KeizersKracht aan de Dorrestraat 1 in Deventer. 

Anne-Beth kijkt met een warm hart terug op haar voorzittersperiode bij de Kledingbank. Anne-Beth: "Verschillende acties en samenwerkingen met diverse organisaties en service clubs hebben de afgelopen jaren Stichting Kledingbank Deventer verder op de kaart gezet. Mede dankzij de inzet van het bestuur is Stichting Kledingbank Deventer gegroeid, openingstijden zijn verruimd en zijn afgelopen jaar meer mensen dan ooit geholpen. Ik wens het nieuwe bestuur heel veel succes"

Ruben Brinkman zal samen met de overige bestuursleden de dagelijkse sturing overnemen. “Ik loop al een aantal jaar mee als bestuurslid bij Stichting Kledingbank Deventer. Ik ben blij dat in deze tijd, waarbij het zoeken van nieuwe bestuursleden best lastig is, het nieuwe bestuur snel is samengesteld. Ik kijk er na uit om mij verder in te zetten voor de bezoekers van de Kledingbank. Onze hulp is nog steeds hard nodig. Dankzij onze vrijwilligers blijft dit mogelijk!". 

De officiële overdracht van het bestuur heeft plaatsgevonden op 24 september, waar Anne-Beth het spreekwoordelijke stokje heeft overgedragen aan Ruben Brinkman. 

Over Stichting Kledingbank Deventer
Stichting Kledingbank Deventer biedt mensen met financiële problemen een steuntje in de rug door kwalitatief goede tweedehands kleding en schoeisel aan te bieden. Jaarlijks komt een grote groep burgers van de gemeente Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Zutphen langs bij de kledingbank voor ondersteuning. Het gaat hier om mensen die door omstandigheden zelf niet kunnen voorzien in kleding. Stichting Kledingbank Deventer kan hen, mede door de aanvoer van 2e hands kleding door particulieren, kosteloos mooie kleding meegeven. Om ook nieuw ondergoed te kunnen uitgeven zijn we afhankelijk van donateurs. 

IMG_0430.jpg
Nieuw bestuur Stichting Kledingbank Deventer