Pagina afbeelding Kledingbank Deventer
02 dec 2020

Kledingbank Deventer in podcast van Sam&Billy; kinderen gaan spijkerbroeken inzamelen

Deventer- Stichting Kledingbank Deventer heeft maandag 23 november meegewerkt met een podcast van Sam&Billy. Onderwerp was de spijkerbroekeninzameling, welke is opgezet door de kinderen van Sam&Billy. Aan de kinderen is gevraagd om na te denken over een complex project voor een goed doel. Bij een project leren kinderen diverse vaardigheden zoals probleem oplossen en samenwerken. De kinderen zijn zelf gekomen op de kledingbank. Gezien Corona was er volgens de kinderen sprake van meer armte (waarmee zij armoede bedoelen). De kinderen hebben een kunstwerk gemaakt. Het is een hard geworden spijkerbroek op een doos. In de doos kunnen spijkerbroeken verzameld worden.

De samenwerking is tot stand gekomen naar aanleiding van een eerder project met Sam en Billy. Na een mailtje van Tamara Tiggyloved was er al snel contact met Anne-Beth Sorgdrager, voorzitter Stichting Kledingbank Deventer. Tamara heeft het mogelijk gemaakt dat de kinderen konden beeldbellen met Anne-Beth om vragen te stellen. De kinderen stelden hele goede vragen over de kwaliteit van de broeken en wie er in aanmerking komt voor de spijkerbroeken. Onze werkwijze hebben wij uitgelegd en besproken.

De warmte en zorgen van de kinderen om anderen die niet in de mogelijkheid zijn om zelf in kleding te kunnen voorzien is hartverwarmend. Hier zetten zij zich graag voor in. Trots op zulke jonge en bewuste mensen! Mooi!

 
 
Het item met de Kledingbank start bij 11 minuut 18.